4 - Dårarnas cirkus

Efter din vision vaknar du upp på en cirkus. Men något händer. Du förvandlas till din syster Sara.

Tala med mannen som ligger på marken. Det är cirkusdirektör Baldini. Eftersom du inte har några pengar ger han dig en fribiljett till ett spel som heter Squid Squash.

Bakom dig är en kikare. Titta genom den så ser du ett stort hus.

Gå ner för trappan. Gå upp till det lilla huset och tala med Wilbur, tatueraren. Titta på flaskan med alkohol och nålarna.

Gå ner igen. Gå förbi de tre små tälten med spel så kommer du till Squid Squash, (Slå till bläckfisken). Tala med mannen. Han låter dig spela. Du vinner. Spara spelet. Forsätt att spela. Varje spel kostar 3 biljetter men du vinner flera. Om du vinner så spara samma spel igen. Förlorar du så gå tillbaka till ditt sparade spel. Fortsätt så tills du har minst 13 biljetter. Gå sen till tältet närmast till höger och spela "Knock down" tills du vinner. En kägla ramlar ut. Plocka upp den. Om du vill kan du spela de andra spelen också.

Gå till höger och gå förbi "Bläckfiskspelet". Fortsätt vägen upp. Däruppe träffar du en pojke, Sean. Tala med honom om allt. Du får reda på att Gino den starke mannen är förälskad i Inferno, eldslukerskan. Du får också reda på att en otäck bläckfisk lever i vattnen omkring ön. På nätterna slänger han upp sina långa tentakler och fångar människor och äter upp dem.

Tala sedan med de båda personerna som står bredvid.

Ta oljekannan som ligger på marken.

Tala med Clownen som bollar med en ballong. Gå sedan in i tältet.

Tala med jonglören. Utmana honom. Du ger honom bowlingkäglan och får en boll av honom i stället.

Tala med den starke mannen. Han berättar om Inferno. Råd honom att låta tatuera hennes namn runt sin arm.

Gå sedan bort och tala med Inferno. Berätta om Gino. Hon är tveksam. Få henne att lova att lära dig att sluka eld.

Till det behöver du bränsle för Infernos eget håller på att ta slut. Du såg tidigare att tatueraren hade alkohol. Det kanske duger. Gå ner till honom och be att få det. Gino sitter där och håller på att bli tatuerad. Passa på att ta en nål från bordet när tatueraren tittar åt annat håll.

Gå tillbaka till Inferno och berätta för henne om Gino. Nu tror hon på dig. Hon ger dig en slags stav och lär dig att sluka eld.

Om du vill kan du prata med cirkusdirektören och de tre personerna som sitter bak i tältet.

Se till att du har minst 5 biljetter kvar. Annars måste du spela Squid Squash igen tills du har vunnit.

Gå ner till karusellen på stranden. Det går inte att gå förbi den för att komma till Roliga Huset.

Känn på spaken. Den är alldeles rostig. Använd Oljekannan på spaken. Dra i spaken. Gå ombord på karusellen så sätter den igång. När den stannar har den vridit sig så att du kan gå förbi den bort till Roliga Huset.

Tala med mannen. Det kostar fem biljetter att komma in men han tycker att du är för liten. Han säger till dig att gå bort till bilden av Clownen och fråga honom.

Gå bort och titta på bilden av Clownen. Han saknar näsa. Använd din röda boll och sätt fast den. På något sätt blir du tillräckligt lång för att nå upp.

Använd dina biljetter på mannen vid ingången så får du tillåtelse att gå upp.

När du kommer in får du en vision. Du går fram till en spegel. Först ser du dig själv som Sara men sedan ändras bilden och det är Max du ser. Spegeln går sönder och du plockar automatiskt upp en skärva.

Efter det hamnar du på baksidan utanför huset.

Ta trappan upp till vänster så kommer du till spåkvinnan. Hon går med på att spå dig gratis men blir förvirrad när hon tittar i den hand. Du är inte den du ser ut att vara. Linjerna tillhör en som är minst tre gånger så gammal. Hon säger att du måste passera ett stort svart hål och för att klara dig måste du ha tre amuletter, en trollstav, en flaska och en reflektor.

Efter spådomen hamnar du på gångbryggan. Gå ner till Freak Beach och tala med mannen där. Det behövs 5 biljetter för att gå in. Har du inte så många så spela Squid Squash igen. Använd biljetterna på mannen.

Gå in och titta i burarna. I den första buren sitter den elastiske mannen. Tala med honom. Du får reda på hur Iggy, bläckfiskmannen, lyckades fly då den stora floden kom. Iggy lurar i vattnet utanför ön och dödar alla han får tag på.

Gå sedan till nästa bur och tala med Vargmannen. Han vill att du ska hjälpa honom att fly. Han har luktat sig till att det finns ben i närheten och han vill gräva upp dem. Direktörn har tappat nyckeln till hänglåset, men man skulle kunna få upp det med en nål. Använd din nål på låset för att pilla upp det. Timber skakar loss gallren och springer bort.

Gå ut och gå upp för berget till Sean. Timber har varit där och grävt ett djupt svart hål. Titta ner.

Timber har hittat benen men han säger att det luktar obehagligt. Medan du tittar kommer Iggy och äter upp Timber.

Vad ska du göra nu. Spåkvinnan talade om ett svart hål som du måste förbi men du måste ha tre saker, en trollstav, en flaska och en reflektor. Kontrollera vad du har. En stav den får duga som trollstav, en flaska och en spegelskärva, den får duga som reflektor. Då har du allt. Bara att hoppa ner i hålet.

 

 

 

 

Till föregående sida. Till nästa sida. Berättelsen är skriven av MegaZina och baserad på spelet Sanitarium från ASC Games
Bilderna är hämtade från spelet. Hemsidan är helt privat och har inget samband med ovanstående företag.