3 - Gårdsplanen och kapellet

Gå runt och tala med alla personerna. Vakterna tycks känna igen dig. Du får veta att generatorn i tornet där du först befann dig exploderade igen och alla därinne omkom. En av vakterna antar att det du tror dig ha upplevt i staden berodde på skuldkänslor för att du övergivit de andra i tornet när du lyckades fly.
Fråga alla om musiken du hör. Det tycks vara Dr Morgan som gör några experiment med musik. Du lyckas dock inte få reda på var Dr Morgan finns.

Tala till sist med Vera som sitter på trappan till kapellet. Du får nu en ny minnesbild. Du kommer ihåg att du själv är läkare Max Laughton en forskare. Sen försvinner synen.

Vera berättar att hon saknar sin vän Crag. Han var inte en patient men brukade besöka henne vid fontänen.

Vera talar om att det pågår en gudstjänst i kapellet men att hon inte kan komma in därför att hon inte orkar öppna dörren till kapellet. Sedan går hon därifrån.

Gå fram till dörren och klicka på den. Du sparkar upp dörren. Gå in.

En man kedjad med händerna till fötterna springer fram och tillbaka. Tala med honom. Han berättar att han är Norman, Lärjunge till Bob. Bob är sanningen. Ärad vare Bob.
Tala med predikanten Bob. Han berättar att ett guldkors har blivit stulet från kyrkan.

Gå ut igen ner för trapporna och längst bort till höger där mannen med fisken sitter.

Knacka på dörren till det lilla huset och gå in.

Tala med Dr Morgan. Han säger att han trodde att du dött i branden. Han berättar mer om explosionen som har kostat så många liv. Han hotar också att kalla på vakterna om du inte uppför dig väl.
Sätt på radion som står på bordet. Du får ett underligt budskap om antagligen om en sjukdom DNAV som bara drabbar nyfödda men orsakar skador som gör att de dör inom ett par år.
Vad är det som försiggår här. Du vet ännu alldeles för litet.

Dr Morgan tycks hålla på med ett musikexperiment. Han spelar olika musik för att se hur det påverkar olika människor. Det ligger en del Cd-skivor på bänken. Plocka upp dem.

Lägg på skivorna en i taget och se vad som händer.
När du lägger på The Ballad of Captain Dick, börjar fiskaren utanför huset att dansa runt med sin fisk.

Rockabilly Swing Thing får Elvis att dansa runt. The Donner Party Waltz tycks inte ha någon effekt men när du spelar Belladonna i A Flat börjar Gubben i ballerinakjol att dansa runt. När han reser sig upp ser du att han har suttit på ett guldkors. Låt skivan fortsätta att spela och gå ner och ta korset.

Gå tillbaka till kapellet och ge korset till Bob. Han dubbar dig till riddare av Bob och du får en kvast som bevis.

Utanför kapellet är en fontän. Vera pratade om fontänen och om att hennes vän brukade komma dit. Nu är fontänen tom, Kanske skulle hennes vän komma tillbaka om du fyllde fontänen. Någonstans borde det finnas en apparat som kontrollerar vattnet.

Gå till Dr Morgans hus. Till höger om huset finns ett skåp dit ett antal ledningar löper. Du kan inte öppna skåpet med bara händerna. Använd kvasten för att öppna skåpet. Det består av en massa ventiler som kan ställas på olika sätt. Under dessa finns fyra rör som verkar helt tomma. På en karta till vänster kan du se vad de olika rören hör till. Det första från vänster hör till platsen där fiskaren sitter. Nästa till en plats nära Elvis . Det tredje tycks höra till fontänen och det fjärde till den plats där killen som stal korset sitter. Du ska antagligen försöka fylla röret som hör till fontänen. Det är bara att börja pröva.

Titta på hur rören går. Du ska försöka leda vattnet från alla fyra rören i överst till det rör som styr fontänen, det tredje från vänster. Genom att klicka på de vridbara ventilerna kan du leda vattnet. Titta också på de små fönstren på rören. Är det blått leds vattnet igenom där.

De grå rutorna här bredvid motsvarar ungefär de vridbara rören på bilden.
Ändra de åtta ventiler som har markerats på bilden så att de får det läge som visas.

Nu ska det tredje röret vara helt fyllt.Dra i kedjan till höger.

(Om det roar dig kan du pröva på att fylla de andra rören ett i taget så får du se vad som händer.)

Fontänen fylls med vatten och Vera börjar dansa.
Tala med henne. Hon säger att vännen har återvänt och är så glad. Det är visserligen bara Vera som kan se honom men du har gjort henne glad.

Titta på fontänen. Du ser en reflex i vattnet.

Det är en konstig figur. Tala med honom. Han tackar dig för att du givit honom vatten och ber dig önska något. Du önskar att du kunde få träffa din syster igen.
Du får en minnesbild igen. Din syster Sara är sjuk. Hon ber dig hämta en docka åt henne. En docka som er pappa vann förra året på Cirkusen. Du försöker leta upp dockan men hittar den inte. Under tiden dör Sara och du tror att det är ditt fel för att du inte kunde hitta dockan.

 

 

 

 

 

Till föregående sida. Till nästa sida. Berättelsen är skriven av MegaZina och baserad på spelet Sanitarium från ASC Games
Bilderna är hämtade från spelet. Hemsidan är helt privat och har inget samband med ovanstående företag.