Prolog

Spelet handlar om Niebelungenringen en gammal tysk folksaga som beskrivs i Wagners operaserie Ringen. Här i spelet förekommer scener ur Rhenguldet och Valkyrian. Från början hade man tänkt sig en uppföljning med Ragnarrök men det har aldrig kommit någon.

Från början är du ISH som har sänts för att ställa saker tillrätta i guden Wotans värld som börjar falla sönder.
När du får kontroll ser du bilden här till vänster.
Vänd dig helt om och gå framåt så långt du kan. Där står en del statyer. Fortsätt förbi dem och gå upp för trappan.
Där ser du statyn över Wotan den högste guden. Klicka på statyn så får du veta en del om Wotan.
Han är den ljusa Alban, gudarnas gud. Han regerar bland sina gelikar i Valhalla. Hans lans med sina inristade runor är källan till hans makt. Med den lansen vann han kärleksgudinnan Frigga. Han tvingade dvärgar, andar och jättar att svära ett lojalitetsfördrag. Men sådant som uppstår ur våld möter ofta våld. I hans rike börjar ett uppror att resas ur bitterhet och hat och den ende som kan hjälpa gudarnas gud är något Wotan inte kunnat skapa, den frie mannen.

Gå ner för trappan igen så kommer du till en staty av en Ring, klicka på den.
Du får höra om Rhendöttrarna som vaktar guldet långt inne blad de eviga dimmorna. I guldet finns inristade uråldriga maktrunor som lovar rikedom och makt åt den som lyckas smida en ring av guldet. Ingen känner trollformeln men ändå håller den magiska kraften på att väckas till liv men guldet omlindas av girighetens dödliga band.


Ta ett steg framåt förbi ringen så kommer du till en staty av en dvärg.
Klicka på den så får du veta att det är Alberich eller Nibelungen som han också kallas. Han är den mörke Alban, dvärgarnas härskare i underjorden, Nibelheim.
Han döljer sig där och tämjer stålet med våld medan han förbereder sin hämnd på Wotan som han hatar och föraktar.
Det är Alberichs raseri som tvingar Wotan att kalla in de odödligas armé.
Enda sättet Alberich kan upphäva alliansen är om han väljer hatet före kärleken.
För att vinna rikedom och makt måste han stjäla Rhenguldet från Rhendöttrarna
Hans speciella makt är Brutalitet. Han slår för att driva sin vilja igenom.


Mitt emot Alberich, på andra sidan, står en staty av en lång och smal person. Klicka på den så får du veta att det är Loge, eldens ande.
Han blev tvingad att tjäna Wotan men trots detta utför an troget Wotans befallningar, konspirerar, manipulerar och planerar.
Men när han tar på sig den svåra rollen som rådgivare får han erfara att maktens svärd alltid är tveeggat, och att inte ens gudarnas egen ställning är självklar.
Hans uppgift är att ta sig till Nibelheim. och stjäla Ringen, som Alberich smitt av Rhenguldet samt använda den för att betala jättarna för att de har byggt Valhalla.
Loges speciella makt är Eld som kan ge flammor.


Till vänster om Loge är en staty av en man med ett svärd. Klicka på statyn.
Den föreställer Siegmund.
Siegmund är den friaste av män och är därför förutbestämd att vara den som ska svinga sitt svärd mot Ringens väktare.

Siegmund, som kommer från den förtrollade skogen, är till hälften varg, till hälften människa. Han måste ta reda på sitt förflutna och finna sin syster Sieglinde.
Hans speciella egenskap är Vargen inom honom. Han kan se i mörkret och finna gömda föremål.

Bakom Siegmund är en staty av Jätten Fafner som tillsammans med sin bror Fasolt tvingades av Wotan att gå med i alliansen och bygga Valhalla.

Mittemot Fafner bakom statyn av kvinnan är en staty av Fasolt Bröderna bor i Riesenheim, Jättarnas hem som är deras kungarike.

Den sista statyn föreställer en kvinna, Wotans dotter Brünnhilde en av de nio Valkyriorna. Wotan sände sina nio döttrar till slagfälten för att plocka upp hjältar och föra dem till Valhalla för att ingå i hans armé av odödliga hjältar.  
Brünnhilde har trotsat sin far och försökt hjälpa Siegmund och Sieglinde och ådragit sig Wotans vrede. Hennes uppdrag är att bekämpa ett fruktansvärt monster i Necropolis, Dödens stad. Hennes viktigaste vapen är den magiska lansen med vilken hon kan kasta ljusblixtar.Nu har du fått reda på vad du behöver för att kunna fortsätta med spelet.
Gå ut mitt på planen till det stora hålet och hoppa ner där.
Du kommer till ett rum med ett stort rund bord, delat i olika delar.
Spelet består av fyra äventyr.
Alberich och Loge med episoder ur Rgenguldet samt Siegmund och Brünnhilde med episoder ur Valkyrian.

Du kan välja äventyren i vilken ordning du vill, men för att få sammanhang i historien bör du ta dem i den ordning som guiden föreslår, Alberich, Loge, Siegmund, Brünnhilde.Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Ringen från Cryo Interactive Entertainment.
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.