6- Herrgården

Forfarande i Saras skepnad befinner du dig i farstun till herrgården. Gå upp för trappan. När du försöker gå in genom dörren får du en vision av din pappa och dig själv, Max, som liten. Din pappa säger att det inte var ditt fel att du inte kunde hitta dockan och ber dig hjälpa din mamma i köket.

Gå in i köket. Ytterligare en vision. Din pappa vill ha mat men din mamma säger att maten är färdig kl 6 och att han får komma ner då. Han går till sitt arbetsrum.

Du är i köket på första våningen i huset. Gå ut till höger. Badrummet ligger mitt emot köket till höger
Gå fram i gången så får du se mer av våningsplanet. Till höger är matrummet och till vänster ett litet arbetsrum.
Du kan se att det ligger en nyckel på ett bord. Gå fram och känn på dörren. Den är låst. Du ser en vision av din pappa som sitter i stolen. För att få tag på nyckeln måste du få din pappa att gå därifrån.

Lägg märke till golvklockan till höger om trappan till nästa våning. Pappa skulle ju gå ner och äta kl 6. Om du kan ändra klockan till 6 kanske han går ut från arbetsrummet. Försök ändra på klockan. Du märker att den är låst.
Bäst att du försöker leta rätt på nyckeln.

Gå upp för trappan. Undersök första våningen. Där finns en liten toalett och ett rum med en gungstol. Gå in där. Du får en vision av din mamma som tittar på din systers klänning.
Gå ut i hallen igen. Väggarna är otäcka, det ser ut som om de blöder. Gå in i vardagsrummet. Du får en vision av din pappa som tittar på video. Fortsätt in i sovrummet bakom. På byrån ligger en nyckel. Ta den. När du tar i den hör du att klockan slår. Kanske det är nyckeln till klockan

Det finns ett rum till på den här våningen men det är låst och den nyckel du hittat passar inte. Den ser för övrigt inte ut som en dörrnyckel.

Gå ner igen och gå till klockan. Öppna den med nyckeln. Klicka på 12 så vrids visarna och klockan börjar slå. Din pappa går ut ur arbetsrummet och lämnar dörren öppen.

Gå upp till arbetsrummet och ta nyckeln. Ta också videobandet som ligger på hyllan.

Du såg din pappa titta på video i vardagsrummet. Gå dit och använd videobandet på videon. Du får se en snutt där Sara säger att hon är i sitt hemliga gömställe. Det ser ut som ett vindsrum.

På andra våningen har du tidigare hittat en låst dörr. Kanske nyckeln passar där. Gå dit och lås upp dörren och gå in.

Leta överallt. Du hittar en teddybjörn strax innanför dörren och i honom en nyckel.
Kanske dockan finns på andra sidan högen med askar, men du kan inte komma över.
Till höger i rummet finns en trampolin. Klicka på en så släpar du fram den och hoppar över. Du hamnar precis bredvid en låst box. Använd nyckeln du nyss hittade och lås upp boxen. Ta dockan.

Då ser du en vision av dig själv som liten. Den ropar till dig att skynda dig att följa efter. Klättra över kartongerna där du står och spring efter visionen ner till Saras rum. Ge dockan till Sara.

I samma ögonblick förvandlas du tillbaka till den vuxne Max. Sara säger att hon vet att du kommer att rädda barnen. Vad kan hon mena. Vad är det för kusligheter som pågår.

 

 

 

 

Till föregående sida. Till nästa sida. Berättelsen är skriven av MegaZina och baserad på spelet Sanitarium från ASC Games
Bilderna är hämtade från spelet. Hemsidan är helt privat och har inget samband med ovanstående företag.