1 - TORNCELLEN

I inledningen får du se en vild biltur som slutar med en krasch.
Bilen kör av vägen och störtar ned i en ravin.
Sedan blir allt svart.

Då spelet startar befinner du dig tillsammans med några andra personer i ett stort rum med trappor i flera nivåer.

En siren tjuter oavbrutet.

För att få reda på vilken person du leder genom spelet så högerklicka med musen. Den person som då rör sig är du själv.

Gå ner till vänstra delen av skärmen och peka på sirenen som tjuter. Pekaren ändras till ett förstoringsglas som rör sig fram och tillbaka. Det betyder att du kan undersöka saken. Vänsterklicka så ger du själv kommentarer. Peka på avstängningsknappen litet längre ner till höger. Pekaren blir en hand som knyter och öppnar sig. Det innebär att du kan göra något med föremålet. Vänsterklicka så stänger du av sirenen.

Peka på figuren som står strax ovanför dig. Pekaren förvandlas till ett par glappade käkar. Det betyder att du kan tala med personen. Men när du vänsterklickar får du veta att du står för långt bort. Du måste hitta en väg att komma fram till mannen. Gå upp för trappan som du ser längst till höger på din egen nivå. (Högerklicka på en punkt och håll ner muspekaren så går du till den punkten .) Gå till vänster . Mannen som bultar huvudet i väggen kan du inte tala med. Gå fram till mannen som står längst till vänster. Nu kan du tala med honom. Klicka på alla nyckelord du ser överst i dialogrutan. Till vänster finns en bild av dig själv och till höger en bild av den person du talar med. Mannen stammar men du kan lista ut att han heter Don. Han hör röster som han tror är från fallna krigare som vill utkräva hämnd. Han berättar en del om en Dr Morgan som ska hjälpa honom.

Gå sedan tillbaka till trappan och gå vidare förbi statyn av ängeln. När du går förbi den kommer du tydligen åt en kontakt för hela ängeln lyser upp. Gå ner för trappan . Alldeles nedanför trappan sitter en person fastbunden. Tala med honom. Han heter Martin. Du får veta att du är på ett dårhus och att Martin är där därför att han ser insekter överallt. Insekter som är små robotar och tänker förgöra jorden. Men dr Morgan ska hjälpa honom. Han kallar Morgan för en "utrotare" (exterminator).

Fortsätt nedåt förbi Martin. Där står en person men när du närmar dig faller han ner. Bredvid är en öppen eld. Du inser att det är en generator som är på väg att explodera, det är troligen därför alla har flytt härifrån.

Mitt i rummet är en platå med ett litet hus som ser ut som ett kontrollrum. Rummet är inte åtkomligt via trapporna.

Titta uppåt så ser du en kabel som löper ner till kontrollrummet. Du kanske skulle kunna komma dit via kabeln. Peka på kabeln och vänsterklicka. Du inser själv att du inte bör ta i kabeln med bara händerna. Kanske finns det något du kan använda att hålla i. Gå tillbaka till övre planet och ta sedan trappan ner. Där är ingången till ett sovrum. Gå in där. På sängen ligger en handduk. Titta på den och ta den sedan.

Gå tillbaka upp och förbi ängeln fram till kabeln. Klicka på dig själv så får du se vad som finns i inventariet. För närvarande är det bara handduken. Klicka på den. Pekaren ändras till en handduk. Klicka på kabeln så använder du handduken för att åka på kabeln ner till kontrollrummet. Klicka på dörren och gå sedan in.

Klicka på Videon och sedan på tangentbordet. Du får en närbild med tre kablar, en röd, en gul och en svart. Stoppa in kablarna i sina rätta socklar enligt färden. Klicka sedan på startkontakten och därefter på "Play".

Du får se en kort videosnutt där du själv sitter och talar med Dr Morgan. Han nämner en bilolycka och att ditt ansikte är illa skadat. Plötsligt kortsluts videon. Detta gör att dokumentskåpet öppnas. Ta nyckeln och läs dokumentet.

I dokumentet tillsägs personalen att alltid hålla tornbryggan nedfälld. Det skulle bli stora svårigheter att fälla ut bryggan om strömmen skulle brytas.

Det finns också ett brev till Dr Morgan från en professor Cunningham som handlar om en gammal nyckel, troligen av aztekiskt ursprung, som hittats här på sinnessjukhuset.

Där finns också ett dokument från säkerhetschefen om att en fånge , 227, har rymt och att alla fångar flyttats från den västra flygeln till torncellen. Du undrar vart de sedan har tagit vägen.

Gå ut ur kontrollrummet. Du ser att bron har försvunnit. Titta på knappen på räcket och klicka sedan på den, så fälls bryggan ut. Gå över bryggan och akta dig för att falla ner. Strax efter det du har gått förbi Martin finns en cell till höger. Gå in där så träffar du Lenny. Tala med honom. Du får veta att någon han kallar "Mamma", har sagt till alla att de ska gå till skolan. Men var skolan ligger får du inte reda på.

Men du har hittat en nyckel, den borde leda någonstans. Leta efter ett nyckelhål.

Gå till statyn och titta på sockeln. Där är en låsanordning. Använd nyckeln på låset. Ängeln får lig, slår sina vingar runt dig och för dig till skolan.

 

Till menyn Till nästa sida. Berättelsen är skriven av MegaZina och baserad på spelet Sanitarium från ASC Games

Bilderna är hämtade från spelet. Hemsidan är helt privat och har inget samband med ovanstående företag.