Förhistorien

För ungefär ett år sedan inträffade en fruktansvärd explosion i New Delhi. En okänd man hade i en basar placerat en väska innehållande en bomb. Förövaren försvann spårlöst.

Historiens hjälte Fred Reynols tar farväl av sin indiska fästmö Anusha på Kennedy-flygplatsen i New York. Allt verkar frid och fröjd men ett par dagar senare får Fred ett brev där Anusha gör slut på deras förhållande.

Förtvivlad reser Fred till Indien för att träffa Anusha och få reda på orsaken.

På flyget får han flera underliga drömmar.

I fortsättningen är det du som är Fred och leder spelet framåt.

Högerklicka för att gå till din logbok. Klicka på pennan för att läsa din dagbok och titta på intressanta saker du har plockat upp. Du kan också se om videofrekvenser som tidigare visats.

Första drömmen - Utanför Taj Mahal

Fred drömmer att han kommer gående mot Taj Mahal och ser Anusha stå vid porten och vänta på honom. I samma ögonblick Kommer en man springande och drar in henne genom porten.

Gå fram till porten och klicka för att få en närbild. Ordna de sex plattorna så att de bildar ett sammanhängande mönster, Det visar sig att en platta fattas. Du måste försöka leta rätt på den.

Gå till höger till nästa avsats. Där ligger en flöjt. Ta den. Någonting annat hittar du inte på den här avsatsen.

Gå över till andra sidan och gå ned för den vänstra trappan. När du gått en liten bit hör du en apa skrika. Titta dig omkring tills du ser apan som håller i den saknade plattan. Du kan inte ta plattan, Du måste locka apan med någonting annat.

Fortsätt åt samma håll så långt det går. Vid kanten av terrassen ligger ett rep. Plocka upp repet.

Vänd sedan om och gå åt andra hållet så långt det går.

Där växer ett apelsinträd. Kanske du kunde locka apan med en apelsin men u når dem inte.

Men du har en flöjt och ett rep, varför inte försöka med det indiska reptricket. Lägg repet vid foten av trädet och använd sedan flöjten på repet. Repet reser sig i hela sin längd.

Nu kan du komma åt frukten.

Ta en apelsin.

Gå tillbaka till apan och ge den apelsinen. Apan släpper ifrån sig plattan.

Ta plattan och gå tillbaka till stora porten. Gå in i närbild och lägg till den saknade plattan.

Nu kan du gå in. Du får en glimt av hur mannen drar in Anusha genom en annan dörr.

Gå dit. Du blir nedslagen och vaknar upp på planet.

Det var bara en dröm

Utanför Anushas hus i Indien

Du landar i Indien och tar en taxi hem till din flickväns hus.

När du kommer fram ser du hur en man för föser in henne i en bil. Hon lyckas bara vinka åt dig innan bilen försvinner.

Gå fram och tala med hennes mamma. Det går inte hon bara gråter och går sin väg.

Till höger är en gallerdörr. Titta in genom gallret så ser du en nyckel på marken. Du kan inte nå den du måste leta upp en käpp så att du kan peta fram den. Vid huset finns ingenting, bara ett par krukor med litet grönt gräs.

Gå tvärs över gatan. Där alldeles vid väggen ligger en käpp. Ta den. Det går i alla fall inte att få upp nyckeln, du behöver någonting som nyckeln kan fastna i, kanske ett tuggummi. En bit bort ligger en biograf,. där finns en tuggummiautomat. Men dina amerikanska pengar duger inte du måste försöka växla. Gå bort mot den större tvärgatan. Där står en liten grabb och tigger. Fråga om han kan växla din dollarsedel. Du får 20 rupier. Gå tillbaka till biografen och använd pengarna på automaten. Du får ett tuggummi.

Gå tillbaka till grinden. Kombinera tuggummit med käppen och använd det på nyckeln. Nu kan du plocka upp nyckeln.

Använd nyckeln, öppna dörren och gå in. På gården har de gjort ett slags familjealtare. Där är en bild av Anusha och av en svartmuskig man. Du tycker dig känna igen den man som förde bort Anusha. Ta kortet. Där finns också en staty av en gudinna med många armar.

Gå tillbaka till pojken. Tala med pojken om allt du kan. Pojken känner inte igen mannen på kortet men du får veta att det finns en bankmaskin längre ner på gatan.

Gå till vänster ned mot bankomaten. Det ligger en ko och spärrar vägen. Du kan inte komma förbi. Gå tillbaka till Anushas hus och ta en näve gräs. Ge den till kon så går hon sin väg och du kan gå fram till bankomaten. Stoppa in ditt kort så får du en sedel i inventariet.

På vägen dit ser du en tidningsaffär med en biltidning. Titta på den. Du känner igen bilen på bilden.

Titta också på nyheten om Thug-sekten. Känn på dörren. Affären är stängd, du skulle behöva något att öppna dörren med. Kanske finns det något i närheten.

Gå tillbaka till den plats där kon låg och en liten bit till. Titta in i gränden till vänster. Där står en tiggare. Gå in i gränden. Där ligger en massa skräp. Ungefär i mitten på en låda ligger en ståltrådshängare. Ta den och gå tillbaka till tidningsaffären. Använd klädhängaren på dörren och försök att få upp den. Du lyckas inte.

Gå tillbaka till pojken och tala med honom. Han berättar litet om Thug sekten och om gudinnan Kali. Kan det vara möjligt att Anushas familj tillhör Thug sekten. Men pojken säger att många dyrkar Kali utan att tillhöra Thug-sekten.

När du vill ha hjälp med att skaffa biltidningen vill han ha något för det. Ge honom sedeln. Tala sedan med honom igen tills han skaffar dig tidningen.

Högerklicka och välj pennan så kan du titta i tidningen. Du får du också namnet på mannen du söker. Nu kan du fråga pojken om den mannen. Pojken känner honom inte men lovar att hålla utkik.

Han varnar dig för att lita på den gamle tiggaren du såg i gränden.

Gå och prata med den gamle tiggaren. Använd alla samtalsämnen. När du talar om namnet på den du tror förde bort Anusha lovar han att ta dig till någon som känner den mannen. Följ med honom in i gränden.

Det slutar med att du blir nedslagen och misshandlad.

En ny drömsekvens

Du vaknar i en fängelsecell. Lyft på sängen och ta bananen. Klicka på gallerfönstret och klicka med bananen på apan. Han kommer inhoppande i cellen och äter upp bananen. Ta skalet. Kasta ut skalet genom fönstret på celldörren.

Gå sedan till sängen och klicka på den. Ljudet får vakten att gå in i cellen. Han halkar på bananskalet och blir liggande. På bordet ligger en nyckel. Tala med apan och försök att få honom att förstå att han ska hämta nyckeln. Använd sekvensen: Eek, Gnee, HooHooHoo, Gnee, WaHeeHee.

Apan hoppar ut genom dörrfönstret och plockar upp nyckeln åt dig. Öppna celldörren och gå ut.

Ta macheten som ligger bredvid vakten.

Du kommer ut i en trapphall, ett slags labyrint. Gå runt och titta. Där finns tre stycken vakter. Du måste gå så att du kommer bakom en vakt. Använd då macheten och slå ned honom. Två av vakterna kan du slå ner på detta sätt. En av dem har en nyckel, ta den. På en av trappavsatserna finns en nisch med en urna. Ta den.

För att komma bakom den tredje vakten, som står under ett fönster, måste du först öppna en gallerdörr med nyckeln. Gå sedan upp tills du kommer till ett fönster. Klicka på fönstret för att titta ner. Du ser huvudet på vakten. Använd vasen och slå ner honom. Gå sedan ner och gå förbi vakten så kommer du ut ur trapphallen. Du är i Taj Mahal. Ta kartan som ligger vid dörren och titta på den. Du inser att du ska försöka ta dig till templet på kartan. Gå ut genom ytterdörren.

Gå tvärs över planen och ned för den vänstra trappan. Gå till vänster och gå ner till elefanten.

Skär av repet med din machete. Klicka sedan på elefanten för att sätta dig på honom.

Styr elefanten fram mot muren och klicka på den så bryter elefanten genom muren och för dig fram mot gudinnan Kalis tempel.

En bakgata i New Delhi.

Du väcks av tiggarpojken och finner att du ligger på en säng i ett okänt rum. Din plånbok är stulen i stället hittar du ett skrynkligt papper i fickan. Det är ett hotelsebrev. Du bör ögonblickligen lämna New Delhi.

Ta lådan som stor bakom sängen.

Tala med tiggarpojken så mycket det går. Det visar sig att han hittat dig medvetslös utanför sitt hus och lyckats släpa in dig.

Vänd dig till höger och gå ut och ta högra vägen. Gå till slutet av gränden och sedan till höger igen. En råtta springer förbi dig. I slutet på gränden är en massa skräp. Leta där så hittar du en medaljong och ett visitkort. Titta på visitkortet (högerklicka och välj pennan). Det tillhör en astrolog.

Gå tillbaka till hörnet av den röda muren och titta åt höger. Du ser den gamle tiggaren som ligger där och sover. Gå fram till honom. Han har din plånbok men han håller den så hårt att du inte kan ta den.

Fortsätt två steg framåt. Se dig omkring på marken. Där ligger en fjäder. Gå tillbaka till tiggaren och kittla honom med fjädern. Han vänder på sig . Ta plånboken.

Titta vid bänken mitt emot tiggaren. Ta den trasiga flaskan.

Gå förbi tiggaren och sedan in till höger. Där är en öppen gård. Gå åt höger så långt dse4t går och gå sedan in genom dörren på den vänstra väggen. Det är för övrigt den enda dörr du kan öppna. Tala med kvinnan om allt som går. Hon bekräftar att Dharmesh Shareef är kund hos henne men vill inte avslöja hans adress. Det ligger en räkning på bordet men du kan inte ta den. Du måste försöka lura bort kvinnan.

Gå tillbaka till tiggarpojken och prata med honom. Fråga om astrologen. Du förstår att det är kvinnan du nysas träffat. Be honom ringa numret på visitkortet. Ge honom en sedel för att han ska lova att göra det.

Gå till astrologen igen. När du kommer dit ringer det på telefonen och hon går för att svara. Ta räkningen på bordet. Titta på den. Äntligen Dharmeshs adress, 14 Rama Road.

Gå ut från gården och gå två steg till höger. Vänd dig om och titta uppåt. Där är ett rep och ett litet hjul. Klicka på hjulet. Du räcker inte upp. Lägg lådan på marken vi stolpen. Titta upp och klicka igen. Nu får du en närbild. Använd flaskan på repet så får du det i inventariet.

Vänd dig sedan om och gå till slutet av gränden. Där står en rickshaw. Tala med mannen. Ge honom en sedel när han vill ha pengar. Han tar dig till den adress du angivit.

Thug-sektens hus.

(Om du inte har med dig repet från förra kapitlet så vänd dig runt och titta på marken så hittar du ett.)

Fortsätt framåt längs muren tre steg.. Titta i buskarna och ta grenen. Fortsätt runt hörnet och titta upp på muren. Där är en spricka.

Kombinera repet och grenen och använd det på sprickan så hoppar du över muren.

Fortsätt framåt mot den lilla redskapsboden och gå in genom dörren. Plocka upp en skruvmejsel och en (Om du inte har med dig trälådan från förra kapitlet så kan du plocka upp en sådan här.).

Gå fram till det stora huset. Vid entrédörren ser du en alarmbox. Du räcker inte upp så lägg ner lådan på golvet och kliv upp på den. Nu kan du nå boxen. Använd skruvmejseln för att öppna boxen. Använd sedan avbitartången för att kapa sladdarna. Det hörs en kort signal men nu är larmet kirrat.

Gå till vänstra gaveln av huset. Där är ett stort fönster. Gå in genom fönstret. Du kommer in i matsalen. Gå ut i hallen och in i biblioteket på andra sidan. Längst in står ett litet bord med en ask. Klicka på asken. Det är ett pussel. Klicka på de vita trekanterna för att vända på asken. Sök med pekaren på askens alla sidor. Klicka på alla bitar som är klickbara. De dras då åt sidan. När du har klickat på samtliga bitar på alla sidor öppnas asken och du kan ta en nyckel.

Gå ut i hallen och uppför trappan. Använd nyckeln och gå in i rummet längst till vänster. En man i ett annat rum märker när du öppnar dörren. Gå in i rummet och prata med kvinnan. Det slutar med att du blir nedslagen igen bakifrån.

Drömmen fortsätter

Du drömmer igen och din dröm fortsätter där den gamla slutade. Du rider på elefanten fram till Kalis tempel. När du kommer in ser du hur Dharmesh står vid ett altare där en person ligger bunden. Sedan går han och drar i en spak så att en eld flammar upp och hindrar dig från att följa efter honom. Du kan inte heller nå spaken för att dra i den.

Gå runt i rummet och titta. På kortsidorna finns färgade glasrutor som alla visar en nyckel men färgerna är olika. Plocka upp alla bilderna det är sex stycken.

Gå ut ur rummet och ned för trappan. Längst ned är en dörr. Plocka upp dörrhandtaget. Vänd dig sedan om och gå ett steg uppför trappan. Gå in i rummet till vänster. Till vänster är ett fönster där några solstrålar tränger igenom. Gå fram till fönstret och klicka för att få det i närbild. Fred säger att det finns plats för tre fönsterrutor. Välj ut tre stycken och sätt in dem i fönstret. (Den blå nyckeln med grönt ax, den röda nyckeln med grönt huvud, nyckeln med rött huvud grönt skaft och blått ax.)

När du valt de rätta (de bildar en ljus nyckel) tränger en stråle igenom fönstret träffar spaken på golvet och en hemlig trappa blir synlig.

Gå ner genom trappan och du kommer ner i en labyrint. Om du väntar ett tag (ha tålamod) så kommer en liten råtta och springer runt mellan dörrarna. Följ råttan med pekarna. Vid en av dörrarna sätter hon sig på bakbenen och piper. Gå ut genom den dörren. Vänta på råttan och gör samma sak igen. Fortsätt på detta sätt tills du kommer till en dörr med en blå lysande cirkel. Klicka på den . Den rödklädda kvinnan uppenbarar sig igen flytande fram i luften. Hon går in och kommer upp bakom altaret i stora rummet. Visar hon dig möjligen en alternativ väg till altaret.

När synen försvinner är väggen helt vanlig igen. Vänd dig om och gå rakt fram så kommer du till trappan som för upp i templet. Gå ut i trapphallen och gå ett steg uppåt. Gå in i rummet till höger. Det är en tortyrkammare. Gå fram till den höga stolen och titta på baksidan. Ta kedjan som hänger där.

Gå uppför trappan till det stora rummet med Kalis staty. Kombinera handtaget med kedjan och använd det på spaken på andra sidan avgrunden. Du kan nu dra i spaken och stoppa elden.

Gå över bron och fram till Altaret. Det är Anusha som ligger där. Tänker Dharmesh offra Anusha till Kali?

Inlåst i en skrubb

När du vaknar upp igen efter överfallet är du inlåst i en skrubb. Tänk om din dröm är en sanndröm. Tänker Dharmesh verkligen offra Anusha.

Det är kolsvart men sök långsamt med pekaren och klicka så fort pekaren blir en hand. Titta i inventariet vad du har plockat upp. Fortsätt tills du hittat tändsticksasken. Klicka på den så att du får en lös tändsticka. Klicka med tändstickan på plånet tills så får du en tänd sticka. Nu ser du litet mer men stickan slocknar fort så du måste tända en ny. Leta runt tills du hittar en trasa och en flaska med olja. Kombinera trasan med oljan. Tänd sedan en tändsticka och använd på oljetrasan. Nu får du litet bättre ljus. Sök tills du hittar dörren. Klicka på den så att du kommer ut i den yttre skrubben. Gå upp för trappan.

Dörren går inte att öppna. Använd skruvmejseln på båda gångjärnen och skruva bort dem. Gå ut i hallen och fram till dörren till biblioteket. Klicka på den. Du kan inte öppna den men någon talar till dig inifrån. Det är Anusha, hon ber dig öppna dörren och släppa ut henne. Dharmesh har låst in henne. Anusha säger hon måste gifta sig med Dharmesh som utövar utpressning mot hennes far för någonting han gjort i sin ungdom.

Gå upp för trappan och följ gången ända fram till fönstret. Gå in i rummet till höger. På byrån ligger några nycklar. Ta dem. Du kan också ta Dharmeshs dagbok på skrivbordet men du kan inte läsa den för den är på Hindu. Du ser dock på bilderna att det handlar om gudinnan Kali.

Gå in i rummet till vänster, tvärs över korridoren. På sängbordet hittar du en CD-spelare. Ta den.

Klicka på tavlan borta vid fönstret. Ett kassaskåp är gömt bakom tavlan. Använd nycklarna för att öppna kassaskåpet och ta CD-skivan som ligger där.

Gå tillbaka till det rum där du tidigare hittade den rödklädda kvinnan. Kombinera CD-skivan med spelaren och använd sedan kombinationen på kvinnan. När hon lyssnat en stund tycks hon bli normal igen och kan svara på dina frågor. Hon påstår att Dharmesh har med Thug-sekten att göra.

Medan Fred pratar med kvinnan hörs ljud utifrån. Det är Dharmesh som låter föra bort Anusha, bunden på en bår. Fred rusar ut men kommer för sent, de är redan försvunna.

Gå till dörren på baksidan av garaget och använd din nyckelknippa för att öppna dörren. Gå in. På arbetsbänken ligger en fjärrkontroll. Ta den. Titta runt på golvet och ta också stången med träskaft som ligger där.

Gå ut igen och gå till fönster på andra sidan garaget. Använd fjärrkontrollen för att starta bilen.

När vakten märker detta går han ut till garaget men där har bildats så mycket os att han tuppar av. Gå in i garaget och ta hans kontrollkort.

Gå ut i trädgården och gå förbi lusthuset fram till statyn av Kali. Använd kontrollkortet på alarmsystemet på sockeln. En hemlig trappa öppnas. Gå ner där och fortsätt vägen in i templet.

Kalis tempel

En vakt sitter i trappan och sover. Använd stolpinnen med trähandtag och slå ner honom, Ta hans kniv.

Fortsätt uppför trappan och fram till fönstret. Använd kniven för att öppna det. Gå in. Du är i rummet med den hemliga trappan i mitten. Gå ut i trapphallen och gå uppför trappan. Du kan inte komma in i den stora salen. En massa människor blockerar vägen.

Gå tillbaka till rummet med den hemliga trappan och gå ner. Gå hela tiden rakt fram så långt du kan komma.

Du kommer till altaret där Anusha ligger bunden.

Klicka på henne.

Dharmesh uppenbarar sig med en pistol i handen. Prata med honom om allt som går. Du får veta att det var han som utförde attentatet i Delhi för ett år sedan. Den dam i rött som du träffat tidigare, Laj Vanti, blev då skadad i ansiktet.

Dharmesh tillhör Thug-sekten och tänker offra Anusha till Kali för att ansiktsskadan ska läkas.

När han riktar pistolen mot dig kommer kvinnan i rött smygande bakom Dharmesh och slår ner honom.

Fred kan befria Anusha och ta henne med tillbaka till England.
Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Road to India från Microïds.

Bilden är ett skärmfoto från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.

Senast uppdaterad 04-02-03