2 - I Los Angeles

Jims rum på Sunset Arms Hotel

Hur ska du nu börja undersökningen.

Lika bra att direkt kontakta polisen.

Klicka på telefonen och välj Polisen .

Du försöker få tala med en detektiv. Du får veta att ska tala med detektiv Maxwell men att han just har gått ut. Du ber om ett möte på Gabe's Diner tvärs över gatan och får beskedet att Maxwell kommer att vara där om en liten stund.

Gå till kartan och välj Gabe's Diner.

Gabe's Diner

Jim ser Maxwell i en avbalkning och går fram till honom.

Prata med Maxwell.

Han är inte särskilt samarbetsvillig. Han verkar inte ens tro på din historia. Du måste skaffa betydligt bättre bevis om han ska hjälpa dig.

När Du går därifrån stöter du på Alice. Tala med henne. Det visar sig att ni bor på samma hotell och ni kommer överens om att hon senare ska komma och hälsa på dig.

Jims rum på Sunset Arms Hotel

Hur ska du nu fortsätta undersökningen. Du kanske kan undersöka om Winslows bagage har kommit fram och vart det tagit vägen.

Gå till kartan och välj Train Station Shipping Office.

Train Station Shipping Office

Tala med tjänstemannen på Inkommande Gods.
Vilken knäppis det här är ju nästan Moment 22. Du kommer ingen vart med honom. Du får inte titta på listan med inkommet gods om du inte har ett inlämningskvitto.

Tala med tjänstemannen på Avgående Gods.
Lika illa där. Du måste skicka ett paket för att få ett inlämningskvitto.

Titta i papperskorgen till vänster om dig. Där ligger en tom kartong. Ta den.

Tala sedan med tjänstemannen på Avgående Gods och använd kartongen på honom.

Han frågar vilket leveranssätt du vill ha. Välj Express.

Han verkar något konfunderad då Jim vill skicka paket hit till denna station men eftersom inget hinder finns går han med på det och Jim får sitt inlämningskvitto.

Tala med tjänstemannen på Inkommande Gods igen för att kolla att det hela fungerar. Det tycks det göra men eftersom ditt paket inte kommit än får du inte se leveranslistan ännu.

Du har ju adressen till det pensionat där Lizzie bor. Dags att besöka henne.

Pensionatet

Otur igen. Lizzie har blivit utkastad av värdinnan för att hon inte betalt hyran.

Tala med värdinnan. Hon har inget emot att du ser dig omkring så leta igenom lådor och skåp.

Ingenting i byrån men i garderoben hänger en jacka kvar. I fickan hittar du en annons från en Agent för blivande filmstjärnor.. Under sängen ligger bara en sko men i översta lådan i den lilla byrån bredvid sängen hitta du ett brev och i understa lådan en annons för Biltmore Hotel.

Inte mycket men kanske lönt i alla fall att höra på hotellet om någon där känner igen henne. Du har ju hennes foto.

Biltmore Hotel

Mannen bakom disken känner igen Lizzie men säger att hon inte är där för tillfället men att du kan återkomma senare.

Kanske det är dags att höra efter om ditt paket kommit nu.

Train Station Shipping Office

Tala med tjänstemannen på Inkommande Gods.

Nu går dt bättre. När du skriver på mottagningslistan passar du på att titta efter godset till Matt Collins.
Det har blivit avhämtat i dag den 10 jan. av ABC Moving Co. Du får automatiskt deras telefonnummer.

Gå tillbaka till ditt hotell.

Jims rum på Sunset Arms Hotel

Ring upp ABC Moving. Du får veta att eftersom dt är fredag har alla gått hem bara telefonisten Amy är kvar men hon ska just själv gå. Du får dock veta att du bör tala med Steve och kan återkomma på måndag.

Du har nu automatiskt fått adressen så gå till kartan och välj ABC Moving Co.

ABC Moving Co

Jim tvekar inte att bryta sig in och det är hur lätt som helst.

Sök igenom rummet med din ficklampa.

I ett hörn står ett kartotek med flera lådor. Öppna och titta. Där finns ett otaligt antal filer men de har betecknats med ett slags kod, inte med namn, och det är för många att söka igenom på måfå. Du måste försöka ta reda på hur beteckningarna sätts ihop.

På väggen till höger om en kalender finns ett dokument med minnesanteckningar på tre sidor. Läs igenom det. Där får du de upplysningar som behövs.

Hon är visserligen litet rörig i sin beskrivning av hur hon satt ihop beteckningen men så här är det:

Varje beteckning börjar med förarens initialer och slutar med veckonumret följt av veckodagens nummer, där hon räknar måndag som nummer 1. Däremellan sätts kundens namn och körzonen.

Du fick av Amy veta att föraren hette Steve i förnamn men du fick inget efternamn.
Sök med ficklampan tills du hittar skrivbordet.

I mittenlådan ligger en lista över veckans kolli. På sista sidan hittar du ett paket som den 10 jan hämtats på Union Station av Steve Owens för att lämnas till AKP. Du vet att det i dag är fredag, d v s dag 5, och den 10 jan ligger i andra veckan på året, alltså vecka 2.

Nu har du allt utom körzonen men du vet att Steve alltid kör i samma zon och om du tittar igen på filerna i kartoteket ser du att SO alltid följs av en etta.

Du får alltså filnumret: SO1AKP52.

Öppna ned nedersta lådan i kartoteket.. Sök långsamt över filerna tills du hittar den rätta

Du kan där se att champagnen levererats till Al King på RKO Studios.
Du har nu fått adressen dit på din karta. Gör ett besök där.

RKO Studios

Du får reda på att du inte kan komma in utan passersedel, var du nu ska kunna få tag på en sådan. Du kommer automatiskt tillbaka till ditt hotellrum.

Gå till Biltmore Hotel för att se om Lizzie möjligen har kommit dit.

Biltmore Hotel

Lizzie sitter i baren. Hon vill bli bjuden på en drink.

Tala med henne. Fråga om Dahlian och senare om du kan få se den.
Mitt under samtalet får du telefon. Det är bud från detektiv Maxwell att Jim ska komma till en mordplats i andra ändan av stan. Jim stämmer möte med Lizzie till lunch nästa dag.

Man får se en glimt av Dick Winslow som står utanför och lyssnar på dem. När Jim har gått går Dick in till Lizzie och bjuder henne på ytterligare en drink.

Jims rum på Sunset Arms Hotel

Telefonsamtalet visar sig vara falskt. Det var bara Dicks sätt att få bort Jim från hotellet.
När Lizzie inte dyker upp till lunch blir Jim orolig och inser att något måste ha hänt.

Gå till Biltmore Hotel.

Biltmore Hotel

Lizzie finns inte där. Prata med bartendern Du får veta att en annan man kom kontaktade Lizzie efter det du hade gått. Någon beskrivning får du inte men du är säker på att det var Dick. Försök att få redan på Lizzies rumsnummer. Du kan försöka med mutor men det bästa sättet är att förolämpa honom med att han aldrig skulle ha fått tillträde till Lizzies rum, inte ens få veta numret.. Det har han visst fått, säger han, det är nummer 201.

Avsluta samtalet med bartendern. Vänd dig om från baren och gå till höger bort mot trappan. Gå upp för trappan och längst bort i korridoren. Knacka på dörr 201. Inget svar. Gå till fönstret och skjut upp den nedre halvan. Klättra ut. Gå längst ut på balkongen och titta in genom Lizzies fönster. Försök att öppna det. Du kan vara få upp det en liten bit. Titta uppåt så ser du att hon spärrat fönstret med en bräda. Klicka på brädan så ramlar den bord. Klicka igen på nedre delen av fönstret så öppnas det.

Leta igenom rummet. Det tycks inte finnas mycket intressant. Titta i spegeln över byrån. Där ser du översidan av dörren och det tycks ligga något där.

Klicka på översidan av dörren och du kan ta nyckeln.

Gå till boxarna på Union station.

Train Station Shipping Office

Lizzie har skrapat bort numret på nyckeln men hon hade en absolut säker metod att komma ihåg det. Titta på telefonen framför boxarna. Lizzies initialer är ES det motsvarar nr 37 på telefonen.

Gå till boxarna och leta upp nr 37. Först får du klicka på 33-38 sedan en gång till på 37. Eftersom du har nyckeln öppnas skåpet automatiskt. Där ligger ett brev rån Matt. Läs det. Tydligen hade Dick redan spårat upp Matt.

Ta papperet i smyckeskrinet. Lizzie har sålt stenen för 250$ till en antikaffär. Innan du forskar vidare, gå tillbaka till ditt hotellrum.

Där sitter Maxwell och en annan polis och väntar på dig. De har hittat Lizzie mördad och sönderstyckad och anklagar Jim för mordet. När det börjar bli riktigt otrevliga och tar till våld kommer Alice in i rummet.

Hon förklarar för polisen att Jim var hos henne hela kvällen. Poliserna kan inte göra annat för tillfället än att lämna hotellet.
Tala med Alice. Hon berättar att hon fått jobb på RKO Studios, och att hon gärna vill hjälpa dig med ditt jobb. När du talar om att du försökt besöka RKO Studios men inte fått komma in lovar hon låna dig sin passersedel. Hon ska lämna in den till dig litet senare.
Gå till antikvitetsaffären.

Antikvitetsaffären

Tala med innehavaren. Tyvärr har han redan sålt stenen till en annan person. När du beskriver Dick får du ett jakande svar. Du får också veta att Dick samtidigt sålde en gammal käpp. Be att få se käppen. Det är Eisenstadts käpp och Jim köper den för 100$, trots att det är allt han har.

Gå till ditt hotellrum.

Jims rum på Sunset Arms Hotel

Alice har hållit sitt löfte. På kudden ligger en passersedel. Ta den.

Käppusslet

Gå till inventariet och titta på käppen. På skaftet finns fyra vridbara ringar med runor. Var och en av de fyra viktigaste personerna hade sin egen runrad. Du har redan mött Herald, Scribe och Sergeant of Armes, Eisenstadt måste vara Landulph.
Gå till din anteckningsbok och se efter vilken runrad som hör till Landulph. Ställ sedan in de fyra ringarna så att de visar den runrad som hör till Landulph. (Se bilden här bredvid.)

(Fuskkod CANDYCANE.)

Käppen öppnas och du hittar en skattkarta.

Gå till RKO Studios.

RKO Studios

Nu är det inga problem att komma in. Du hamnar mitt i en filminspelning. Plötsligt blir det fel med lamporna. Alla ropar på Al King men han är hemma och är sjuk sägs det. Inspelningen avbryts. Till höger om dig står en öppnad koffert. Du ser att det är Dicks och till yttermera visso kan du titta på den mottagningslapp som ligger i trunken. Det är originalet till den lapp du hittade på flyttkontoret. Al har skrivit sitt namn där så han och Dick måste ha något slags samband.

När alla har gått sin väg kan du gå bort och prata med Alice. Hon kan inte tänka sig att den snälle Al skulle kunna ha något att göra med Winslow. Hon ska arbeta åt Al på eftermiddagen och säger till Jim att komma dit själv och träffa Al.

Gå till huset där Al King bor.

 
Till föregående sida Till nästa sida Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Black Dahlia från PC Best Buy
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.