2 - Den rödhårige mannen

McGintys bar

Gå fram till den skallige mannen som sitter ensam vid ett bord. Fråga honom om förmannen. Det visar sig att du talar med George Hansen och att han är lika tänd som du på att få tag i budbäraren fast av andra orsaker. Det enda George vet är att han hette Loui någonting. Han lovar att höra sig för bland sina kompisar och säger till dig att återkomma.

Loui, namnet stämmer ju rätt bra med den där bilden du tittade på i albumet på poliskontoret. Louis Fisher alias Fielder alias Fielding. Det bör vara den mannen.

Gå telefonen till höger på väggen. Titta i närbild på anteckningarna. Uppe till höger står LOU Fielding CMR 259. Kan vara värt ett försök. Inget napp.

För att ge George tid att tala med grabbarna måste du göra något annat och sedan komma tillbaka, Du kan t ex gå tillbaka till Merylo och titta på porträttet av den rödhårige mannen igen.

Gå sedan tillbaka till McGintys bar och tala med George igen. Det är inte mycket han fått reda på men han säger att någon hört Fielding kalla sig själv för Herald när han talade med Finster.

Herald, Härolden, hans namn fick du nyss på glasmosaikpusslet. Det var Fischterwald.

Kanske dags att göra ett nytt telefonsamtal.

Gå till telefonen och ring upp numret CMR 259 igen men fråga den här gången efter Louis Fischterwald.

Han är inte hemma men du får rådet att gå till Raven Room en klubb på nionde gatan.

Du har nu adressen på din världskarta. Gå dit.

Raven Room

Du kommer in i en hall. Vid en av dörrarna finns en interntelefon. Klicka på den. När personen på andra sidan frågar vem du är, säg att Finster skickat dig. Du får då veta att Louis är på Missionen.
Detta ger dig ingen adress du måste försöka vidare. Gå till bordet på andra sidan och öppna boken. Där är ett brev från klubbens sekreterare Muhlhaven. Det är ju namnet på Ordens skrivare som du fann på glasmosaiken. Är detta kanske deras högkvarter.

Titta på golvet under skrivbordet. Det ligger någonting där. Ta det.

Gå till inventariet och undersök kortet. På baksidan står några anteckningar som liknar ett spelprotokoll mellan Loui och någon som heter Ernie. Där står också adressen till missionen. Nu kan du ge dig dit.

Missionen

Prata med mannen bakom disken. Det är Ernie. Prata med honom om allt. Han tar fram ett fotografi och visar dig. Du ser att det är flera personer på bilden men han vill inte säga vem de är.

Prata med Ernie igen och lura iväg honom på ett ärende.

Gå bakom disken och titta ner. Där står en stor resväska. Öppna den, dem är full med broschyrer. Flytta alla som ligger till vänster så långt det gåt till höger. Flytta sedan tillbaka allihop till vänster igen. Längst ner hittar du ett fotografi av en grupp människor. Du känner igen Ernie. Mannen i mitten på nedre raden är mycket lik bilden du såg på polisstationen. Det måste vara Louie.

Kanske Helen nu har kunnat göra något av runorna. Gå till Museet.

Museet

Fråga Helen om runorna. Hon har ännu inte lyckats med runpåsen. Hon säger att det behövs någon slags nyckel för att kunna klara det eftersom runorna kan placeras på många olika sätt.

Däremot tror hon pergamentet är ett engelsk fonetisk text som skrivits med runor som en slags kod. Hon ger dig ett papper med den översättning hon kommit fram till.

Ta ett steg mot glasmosaiken men i stället för att titta på den vänd dig år vänster och klicka på skrivbordet. Där finns två böcker som du kan läsa. Den vänstra ger litet historiska tillbakablickar på Trinity riddarna, en gren av Tempelriddarna.

Den högra handlar om några av de nordiska gudarna, speciellt Oden och något om runor, Du får veta att det var 24 olika runtecken men det finns ingen förteckning över dem.

Titta på Helens papper i inventariet och läs vad hon skrivit.

Det finns två sidor med runor och Helen har gjort en översättning av båda. De verkar vara beskrivning av två olika offerriter. Vissa saker överensstämmer medan andra är olika.

Det påminner starkt om de papper du hittade i arkivskåpet på ditt kontor.

Där talade ju också Pensky om två alternativ.

Men nu är det nog dags att fråga Merylo om han känner igen någon av gubbarna på porträttet.

Gå till polisstationen.

Merylos kontor

Visa fotot för Merylo. Han känner igen de flesta, säger att det är gangsters. Han känner också igen Louis men säger att han tror att Louis är död. Du förklarar att så inte är fallet.

Dags att få tag på Louis. Gå till Raven Room.

Raven Room

Louis är där. Konfrontera honom angående inbjudan till Finster.

Han är överlägsen och säger att du kan aldrig komma åt honom.

Visa honom fotot.

Nu blir det annan låt i skällan. Han är livrädd.
Han pratar hela tiden om någon som kommer att döda honom men nämner inga namn. Han vägrar att tala med dig här, men stämmer möte med dig senare på en annan plats.

Är han rädd för någon som finns här. Du har ju tidigare sett att Mulhaven är sekreterare här. Mulhaven är ju också namnet på Trinitys skrivare. Det är ett samband som bör undersökas.

Lagerlokalen

Senare på dagen går Jim automatiskt till lagerlokalen och möts där av någon som väntat på honom och börjar skjuta. Jim drar upp sin legitimation men tappar den på golvet och hans St Christoffermedaljong ramlar ut. Han tar upp legitimationen men glömmer medaljen och rusar bort för att ta betäckning.

När du får kontroll, vänd dig till höger och ta ett steg framåt. Där ligger några flaskor på en låda. Klicka på dem för att distrahera din motståndare. Han visar sig uppe på en balkong. Skjut honom snabbt innan han skjuter dig.

(Du kan också gå åt vänster. Längst uppe till höger ser du ett rör som släpper ut ånga. Skjut några skott mot det så visar sig mannen. Skjut kvickt mot honom innan han hinner ta betäckning.)

Jim går fram och tittar på mannen men känner inte igen honom. Han ser dock att vapnet är av SS-modell. Han söker igenom mannens kläder. Det enda han hittar är ett tändsticksfodral. Innan Jim hinner lämna lokalen kommer en pojke med ett paket till honom. Vem kan veta att Jim är här, möjligen Louis. Kan paketet vara från Louis.
Knappast, det är i stället Louis, det vill säga bara hans huvud. Det enda vittnet blev mycket snabbt likviderat.

Jim grips av illamående men tar dig tillbaka till sitt kontor. Medaljen glömmer han bort.

 
Till föregående sida Till nästa sida Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Black Dahlia från PC Best Buy
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.