,

5 - Lilla ormen spelar Patolli, träffar Chimalli och får en trumma av Turkos

Gå till Handlardistriktet. Gå in på marknaden. Fråga de olika köpmännen om vägen till "Tre harar". Du får veta att hans hus ligger på andra sidan kanalen och att det står en vakt utanför.
Gå tillbaka mot den stora bron och ta sedan till vänster och gå över den lilla bron. Gå till mannen vid muren som du tidigare talat med. Fråga honom om "Tre harar". .


Han råder dig att tala med en gammal slav som brukar vara bakom palatset.
Gå till höger om palatset till mannen som sitter på marken. Han vill ha ocli-sprit för att svara på dina frågor.
Gå tillbaka till marknaden och köp en kalebass med octli-sprit av köpkvinnan till höger. Gå sedan tillbaka till Patollispelaren och ge honom spriten.


Han vill inte svara förrän du har spelat Patolli med honom. Gör det. Antingen du vinner eller förlorar berättar han att "Tre harar" inte är hemma just nu. Troligen har han gått till Tezcatlipoca-templet i Tenochtitlán. Han säger också "Ett öga", "En näsa", "En mun" men vill inte förklara närmare.


Du tänker bege dig till templet men vet inte hur du ska komma in så du bestämmer dig att först tala med Chimalli.
Gå till bron där du får kartan. Klicka på Hantverkarnas distrikt. Gå fram och tala med Chimalli. När du säger att du inte kan komma in i templet föreslår han att du talar med Turkos. Hon är i skolan, Calmecac och ger sånglektioner.


Han berättar också att "Svarta blomman" har setts i området. Han skulle egentligen ha efterträtt sin far, herren av Texcoco men kejsaren lät i stället en av sina brorsöner, Cacama ta hans rättmatiga plats.

Gå till bron och kartan. Välj handlardistriktet. Gå till vänster mot skolan och prata med Turkos.
Hon tror att poeten var med i en sammansvärjning men försökte bryta sig ur och blev därför mördad. Hon ger dig en helig trumma som du ska ta till sångerskan Cuicanin, Stenblomma, som också kände Tlati. Du ska gå till Sånghuset på ceremoniplatsen.


Gå ner till bron och ta fram kartan.

Gå till torget Tenochtitlán.

Gå fram mot pyramiderna.


Tala med vakten vid mittersta ingången.

Visa honom trumman så låter han dig passera.

Gå förbi vakten in på ceremoniplatsen.

Del 5 avslutas.


 
Till föregående sida.Till nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Aztekerna från Cryo Interactive Entertainment.
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.