,

1 - Lilla ormen bevittnar ett mord, flyr, hittar en död poet och träffar Chimalli och Turkos.

I spelet är du Quatlil, ?Lille ormen?, en ung jägare. När spelet börjar lämnar pratar du med dina föräldrar utanför ert hus med röda pelare vid dörren. Du går ut för att jaga Då får du se hur en soldat mördar en adelsman. När soldaten har gått, går du fram till mannen. Innan han dör ger han dig ett halsband och ber dig söka upp poeten Tlati.


Poeten bor i den stora staden Tlatelolco, han säger att det gäller liv eller död.
Du ser soldaten som dödat mannen komma tillbaka med några andra soldater. Han anklagar dig för att ha dödat adelsmannen och du inser att du måste fly. I två hela dagar ligger du gömd i skogen.


När du återfår kontrollen har du just kommit hem till din by igen.
Utanför en av hyddorna står den gamle läkaren, Quilatzli. Tala med honom.
Du får reda på att dina föräldrar tagits som gisslan av soldaterna. Läkaren, som känner dig och tror på att du är oskyldig, säger åt dig att gå hem och ta med dig allt vad du kan, speciellt om du har några kakaobönor, som här används som pengar. Sedan ska du söka upp honom igen i hans hus med de gula pelarna.

Vänd dig om. Till höger ser du ditt hus med röda pelare vid dörren. Gå in där. Till höger i rummet står en bur på golvet. Klicka på den så öppnas taket. Klicka en gång till för att ta påsen med kakaobönor.

.


Titta runt i huset. Får du en pekare som ser ut som ett frågetecken, kan du klicka på den för att få veta mer om landets seder och bruk.
Gå sedan ut och gå in i huset med de gula pelarna. Där finns en del saker du kan få upplysning om. Gå sedan till den inre gården och tala med läkaren. Han ber dig hämta rökelse och talar om var du kan hitta det..


Gå till statyn i motsatta hörnet. Öppna den och ta rökelsen.
Gå tillbaka till läkaren och ge honom rökelsen. Läkaren råder dig att gå till staden Tlatelolco och söka upp den poet, Tlati, som adelsmannen talat om.


När du kommer ut på gården hindras du av den soldat som mördat adelsmannen. Vänd dig till höger och gå mellan hyddorna ner mot sjön. Där ligger en kanot. Hoppa i den så far du bort över sjön.
.


Följ kanalerna på följande sätt (V) resp. (H) betyder vänd vänster resp. vänd höger. F är framåt.
F, F, (H)F, F, (H)F,(V)F, F,(V)(V)F, F.


Gå i land. (V)F, F. Hoppa i båten på andra sidan ön. Vänd till vänster och ta ett steg framåt.

Nu får du en pekare i form av en karta. Klicka på den.


Leta upp Handlardistriktet och klicka så kommer du dit.

Gå till höger till marknaden, det stora huset med röda dörrpelare. Gå in.

Tala med de fyra personer som det går att tala med och fråga om poeten.
Titta också efter vad de har att sälja det kan vara bra att veta. Två av dem har inga upplysningar att ge.


Av de båda andra får du veta att du ska gå runt huset mitt emot. Poetens hus ligger bakom det huset samt att poetens hus har gul dörr.
Lämna marknaden


Gå till höger förbi den stående mannen och gå in i huset med den gula porten. Gå igenom två rum ut på bakgården. Förskräckt ser du hur en präst tar hand om en död man. Vid väggen mitt emot den döde poeten ligger en matta. Flytta på den så ser du ett smycke som du kan plocka upp.
Gå mot muren i bakgrunden och plocka upp det blodiga pergamenter.


Du får veta att det är Tlatli som är död. Prästen vill ha betalt. Ge honom fem kakaobönor. Nu berättar prästen att poeten blivit mördad och han ger dig poetens halsband som är exakt likadant som adelsmannens halsband, som du tidigare fått. Högerklicka och lägg in halsbandet i inventariet.


Vid väggen mitt emot den döde poeten ligger en matta.
Flytta på den så ser du ett smycke som du kan plocka upp.

Gå mot muren i bakgrunden och plocka upp det blodiga pergamenter.


Fortsätt sedan ännu längre in. Där finns ett litet rum Gå in där och tala med poetens slav , Tototl. Han är rädd och han berättar att poeten också var rädd. Sista tiden drack han bara sprit. Innan han blev mördad hade han bett Tototl att skaffa turkos från fjädermakarna men Tototl hann aldrig göra det.


Gå ut på gården. Titta ut mot floden. Klicka på båten som passerar så hoppar du över båten till andra sidan.
Vänd dig en aning till vänster och gå i riktning mot mannen du ser.


Vänd kraftigt mot vänster och gå in mellanhusen. Gå rakt fram tills du kommer till en bro. Gå över bron och ytterligare ett steg framåt. Vänd till vänster så ser du en bro.
Gå rakt fram till bron så får du kartan. Klicka på den och välj hantverkarnas distrikt.


Väl där, gå rakt fram så träffar du Chimalli, Skölden, framför kyrkan. Tala med honom. Han berättar att båda hans föräldrar dött i den otäcka sjukdomen. Du, ?Lilla Ormen?, berättar om dina problem och Chimalli lovar att hjälpa till så gott han kan. När du frågar efter turkos får du veta att det är namnet på en flicka.
Vänd till vänster och gå förbi vedhadlaren som står där. Gå sedanett steg framåt.


Där träffar du den rödhåriga Turkos.

Berätta för henne att poeten är död. Hon frågar efter sitt smycke som hon glömt där. Ge henne smycket. Hon förstår då att du talar sanning. Hon ger dig en dikt.

Titta på den genom att i inventariet dra den till "Ögat"


Hon säger också att du ska söka upp fjädermakaren Chacoatl för att få mer upplysningar men att du måste vänta till nästa dag.

Natten sänker sig och del 1 avslutas.


 
Till föregående sida.Till nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Aztekerna från Cryo Interactive Entertainment.
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.